Followers

Thursday, November 14, 2013

Pengalaman Membeli Di lelong.my


Asalamualaiku,...
ok aku nk kongsi pengalaman aku membeli barang secara online di lelong .my...
aku beli menda???
 aku beli samsung galaxy s4 clone..

ok lelong.my nih bagi pendapat aku lagi bagus berbanding mudah 
sebab ape..

meh usha sebab ape...


dia ada beberapa step kalau kita beli dari trusted buyer @ buyer berdaftar lam nih..
ok step pertama..
order dulu ngan dia..
lam order nih kita dpt tgk pada sapa kita beli..
ape cara pembayaran.
kebanyakan guna bank transfer..
ada gak yang ada guna paypal..
aku tak reti guna natang nih..
so aku pilih bank transfer.. mcm kt atas korang leh tgk... 
atas sebab2 keselamatan aku kena tutup alamat aku..
lalalala


ok pas korang pilih ape nk beli tekan mcmnih..
buy now..
akan terus bawa korang ke order page mcm kt atas tadi...



korang gak leh tgk review about seller barang korang nk beli..
tgk feedback dia...ok ke tak..
kira mcm ebay laaa..



juga akan dikeluarkan invoice untuk korang jika korang dah bayar laa barang korang..
kalau ape berlaku korang leh guna benda nih wat report...
atau saman seller nih..



ok kata laaa korang dah bayar pastuh seller dah notify yang korang dah byar dia kan wat penghantaran..
slalunyer pos laju..
kt laman web nih dia akan kasik satu ruangan yang seller akan update..
satu no rujukan pos...
barang korang leh track kt mana dah ...
bagi aku lebih mudah dan lebih dipercayai..

that all for today..


7 comments:

  1. aku tekan buy now tp xlepas step2 untk seller cmfrm order.aku tel seller dia ckp xdpt oder dr aku pn.mcmnr ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tuh aku pon rasa pelik... no 1 ko dah daftar id tak lam lelong nih... kalau dah daftar selalunyer ok ...

      Delete
  2. dekat address identifier ni nak letak apa?

    ReplyDelete
  3. Tak ada apa pun, ada ke pasal kupon?

    ReplyDelete
  4. Tak ada apa pun, ada ke pasal kupon?

    ReplyDelete
  5. Tak ada apa pun, ada ke pasal kupon?

    ReplyDelete
  6. sy nk tnyer kenape sy just sampai step 4 je.. kiranya transaction x complete la kan..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...