Followers

Sunday, March 23, 2014

Game Bomoh Buaya VVIP @ Google Play


Assalamualaikum...
mungkin korang ingat lagi bomoh vvip yang dikatakan hebat penampo buaya ni...

sejujurnya aku duk tgk ada video terbaru dia kena sound ngan akak manager kt hotel tuh..

tak dk lak dia nk tampo akak tuh mcm dia tampo buaya..
mungkin akak tuh ada ilmu tampo harimau kita tak tau laa kan...

soo aku cuk laa chat2 lam satu chatroom nih..

pastuh ada yang bagitau kt aku yang skang nih kt google play dah ada game bomoh tuh..

so biasa laa gi laa usha kt google play..

ingatkan sikit upenyer melambak giler... 
nih antara yang aku sempat screen shot..
















mcm yang korang tgk tuh byk lagi ape nk jadik laa si bomoh nih..
bawk2 laa tobat...
umur bukan makin muda..
makin tua ada laaa..

adoi wat malu jer kita negara duk kena ketawa ngan org luar..

carik kapal terbang guna cara merapu mcmnih..
org duk solat hajat... mintak doa..
dia duk bwk kelapa wat loqlaq dia....





k laa sampai sini jer...
kalau ada info baru nanti aku update...

kk chow...

Monday, March 10, 2014

MH 370

Boeing 777
From Wikipedia, the free encyclopedia



Boeing 777



The Boeing 777 is a family of long-range wide-body twin-engine jet airliners developed and manufactured by Boeing Commercial Airplanes. It is the world's largest twinjet and has a typical seating capacity for 314 to 451 passengers, with a range of 5,235 to 9,380 nautical miles(9,695 to 17,372 km). Commonly referred to as the "Triple Seven",[4][5] its distinguishing features include the largest-diameter turbofanengines of any aircraft, six wheels on each main landing gear, a circular fuselage cross-section, and a blade-shaped tail cone.[6]Developed in consultation with eight major airlines, the 777 was designed to replace older wide-body airliners and bridge the capacity difference between the 767 and 747. As Boeing's first fly-by-wire airliner, it has computer-mediated controls; it is also the first entirelycomputer-designed commercial aircraft.

As of 2013, the 777 is produced in two fuselage lengths. The original 777-200 variant entered commercial service in 1995, followed by the extended-range 777-200ER in 1997. The stretched 777-300, which is 33.3 ft (10.1 m) longer, entered service in 1998. The longer-range 777-300ER and 777-200LR variants entered service in 2004 and 2006 respectively, while a freighter version, the 777F, debuted in February 2009. Both longer-range versions and the freighter feature General Electric GE90 engines and extended raked wingtips. The earlier 777-200, -200ER and -300 versions are equipped with GE90, Pratt & Whitney PW4000 or Rolls-Royce Trent 800 engines. The 777-200LR is the world's longest-range airliner and can fly more than halfway around the globe; it holds the record for the longest distance flown non-stop by a commercial aircraft.[7][8] In November 2013, Boeing announced the development of upgraded 777-8X and 777-9X models featuring composite wings and GE9X engines.

United Airlines first placed the 777 into commercial airline service in June 1995. As of June 2013, 60 customers had placed orders for 1,452 aircraft of all variants, with 1,113 delivered.[1] The most common and successful variant is the 777-300ER with 452 delivered and over 700 orders as of December 2013.[1] Emirates operates the largest 777 fleet, with 127 passenger and freighter aircraft as of June 2013.[9]The airliner is rated as one of the safest aircraft based on its accident safety record and high number of flight hours.[10] The 777 has been involved in four hull-loss accidents as of March 2014; Asiana Airlines Flight 214 was the first fatal crash of the aircraft in 18 years of revenue service.

The 777 ranks as one of Boeing's best-selling models. Because of rising fuel costs, airlines have acquired the type as a comparatively fuel-efficient alternative to other wide-body jets and have increasingly deployed the aircraft on long-haul transoceanic routes. Direct market competitors include the Airbus A330-300, upcoming Airbus A350 XWB, and the out-of-production A340 and McDonnell Douglas MD-11. The 787 Dreamliner, which entered service in 2011, shares design features with the 777. The updated 777X, currently in development, further includes technologies used on the 787.


MH 370

Penerbangan MH370 menggunakan Boeing 777-200 itu disahkan DCA sebagai hilang daripada radar pada 1.30 pagi semalam, kira-kira sejam setelah berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.

Terdahulu MAS dilapor berkata pesawat itu terputus hubungan dengan Pusat Kawalan Trafik Udara Subang pada 2.40 pagi.

Pesawat yang membawa 227 penumpang dan 12 anak kapal berkenaan dijadual mendarat di Beijing pada 6.30 pagi Ahad.





Sepertimana yang kita tau skang...
kapal terbang boing 777 milik MAS dilaporkan hilang..

aku duk bace gak ler natang nih...





yang membuatkan benda nih tambah rumit adalah ramai yang membuat spakulasi tanpa 
usul periksa at all..

ini membuatkan tugas untuk mencari infomasi yang benar semakin payah...
terlalu byk informasi yang bercanggah..

ada yang kata salah pilot..
ada yang kata kerosakan plane tuh sendri...

ada kata cuaca laaa

dan ada yang kata pengganas.....

yang membuatkan makin pening ada lak timbul isu2 

yang kata kerajaan lembab laaa..
kata kerajaan sorok berita laa ape laaa...

if korang pikir btl2...

untuk keluarkan satu kenyataan...
khasnya pasal isu nih..
sebarang info tuh kena pastikan 100% kesahihan berita..
takut nanti ada percanggahan fakta....

bagi aku tak perlu kita menuding jari untuk mencari salah siapa...

yang perlu kita lakukan adalah berdoa...
sama2 bagi kerjasama kepada pihak berwajib....
untuk usaha mencari dan menyelamat mangsa2 kehilangan pesawat nih....


jangn kita jadik seperti manusia2 kt bawah nih...





ape yang aku leh simpulkan kt sini...
ape pon yang terjadi....

Allah tuh maha kuasa...
tak mustahil atas ketentuan dia...
pesawat tuh muncul kembali...
dalam keadaan semua selamat tiada ape2 yang berlaku..
banyak2 lah berdoa kepadanya...
Allah tak akan menguji seseorang yang tak mampu untuk terima ujian daripadanya...

akhir kata 

Assalamualaikum .....

(Pray For MH 370 )




Monday, March 3, 2014

Internet Lembab...


Assalamualaikum...
mungkin korang perasan aku dah byk kali dah wat post pasal servis internet nih..

bukan nk kata ape laa kan ..
kenkadang wat aku terpikir..

ADAKAH DAH JADIK KELAZIMAN BAGI 
PROVIDER2 INTERNET KT MALAYSIA NIH 
TABUR JANJI TAK PENAH NK TUNAIKAN???

ok pehal aku kata lagu nih...

hangpa tgk naaa
celcom,digi,maxis,steamyx,unifi,pone wimax.....
etc etc etc...
semua ada masalah ....

tiada satu pon provider internet nih yang boleh dikatakan menepati janji...

adakah wujud pakatan antara mereka 
untuk sediakan servis yang terhad tapi digambarkan sebagai hebat...

untuk menampung jumlah user yang ramai...

mereka terpaksa menutup servis kepada segelintir user depa...
scara berganti2 untuk bagi kt user yg len..

aku bukan ape..
duk geram....
bape kali dah kt umah aku nih..

memula pasal 512kb
*aku pakai streamyx sebab tyn unifi janji dia taun lepas masuk...
tak masuk2 lagi dah.. tyn lagi janji lagi taun depan lak...


memula servis ok... tapi lama2 rasa dah slow......

*tak laa syak mcm benda pelik jer...

time tuh ada lak 1mb...
so aku rasa patut upgred laa sebab user ramai lam umah nih...

*time tuh tak dk wifi.. semua cucuk lan..

upgread jadik 1mb ada wifi...
so mcm biasa memula ok..
tup2 dia wat promosi untuk upgred lagi jadik 2 mb...

family aku lepak dulu tk upgred sebab user time tuh tgl 2 org jer..
tuh pon mak bapak aku jer..

yg len anak2 semua duk sambung belajar..
soo tak dk kt umah...

kira2 taun lepas...

pas adik aku habiskan diploma dia..
kira dia  duk laa kt umah..
dia kata internet slow mcm siput...
youtube buffer ibarat gi pause dulu..
gi buat milo...
pecahkan ais batu..
letak lam cawan....
pastuh gi balik dpan laptop..
still lagi buffer....


tyn untuk pasang unifi..
dia kata tk dk..
yang ada streamyx 4mb...

so nk tak nk upgred laa ladik 4mb......


servis awal bulan superb....
tak dk buffer....lagg pon tak dk time men game...

download speed full...

syok laaa.
time tgh bulan dah start dah sandiwara dia....
mula buffer sikit2....*padahal unlimited nih...
pastuh download speed dah tgl separuh...

dekat nk hujung bulan....

dia jadik chipmore...
kejap ada kejap tak dk....

hujung bulan...
mak aih gua rasa mcm pakai beruk band yang dah abih koata...

bukan facebook pon kena tgu..
padahal pakai 4mb nih...

wtf....

pastuh slalu ada maslah...

pot rosak laaa
kejap ada kejap tak dk laaa

speed tak stabil laaa
kejap lajuuu
kejap lagi slowwwwww...

tapi satu jer yang mcmana masalah pon..
yang nih tm tak pernah miss

HANTO BILL SUH PI BAYAR...


lam hati aku duk bengkek jer..

time bayar bill ontime dia antooo
tak penah lewat laaaa

tapi bab servis mcm anok harom...

AKU PENAH LAA TERKENA NGAN TM NIH...

dulu aku duk umah sewa...

kira kt kl laaa.

pasang streamyx nih atas nama aku..

aku kuar awal laa kira umah nih...

ingatkan bebudak umah dah potong..
skali tak potong...

tm pandai bai..
dia wat bangang jer anto surat kata bill tak bayar..
dan terus kan peningkatan bill..

bila bill dah cecah RM1k...
baru dia nk call suh bayar...
masa bill tuh baru beratus2 tak nk lak dia call..

dah sampai 1k baru nk call.
pastuh duk ugut2 nk CTOZ laa bagai..

wak luuu.... 
last2 aku geram..
memang aku setel terus utang tuh kt tm point..
sambil maki2 pekerja kt sana..

asal tak call time tak sampai 1k..
asal dah satu k baru nk bagitau ..
memang taktik ke ape..

tgu satu k baru mintak byk skit..
tak bayar blacklist name org tuh...
sebab ape tak bayar bill servis yang tak diguna....

bijak2 ....



nih bukti dimana servis ini adalah servis yang terbaik diabad ini....

Wednesday, February 26, 2014

Orang Malaysia Gemar Membazir Elektrik!!!!!!!!!

Assalamualaikum...
latelty kita dgr takhriff elektrik naik lagi...
yaaa bill yang dah sedia tinggi makin bertingkek2 tinggi dia..

Ayat kerjaan ...
TAK SUKA BILL NAIK JGN GUNA ELEKTRIK..

ramai laa antara kita yang duk merungut..

bro bill aku bulan nih dari RM 100 jadik dekat RM 200 beb..

kusut kepala???

rasa mcm nk duk lam gua jerkan sebab bill melambong naik..

PERCAYA ATAU TIDAK SEBENARNYA ADA 
JALAN PENYELESAIANYA!!!!!!!

TNB PON TAK BOLEH SAMAN..
APETAH LAGI KATA CARA INI SALAH...

DIJAMIN SELAMAT
100%

DARI BILL YANG MELAMBONG TINGGI..
MENJADI RENDAH DALAM SATU LANGKAH MUDAH..

bro nih mlm ke??

ke nih produk penipuan..


percya laaa kata aku..

INI PERKARA BENAR...
BUKANYA COBAAN!!!!


JAWAPANYA!!!!!

C- Result




C- RESULT adalah satu alat yang direka khas untuk menjimatkan bil elektrik anda. Ianya mudah, selamat
dan tidak menyalahi undang-undang.


1. mengurangkan pembaziran elektrik


2. menjimatkan sehingga 45% bil elektrik anda


3. mengurangkan haba dan radiasi


4. Tiada bahagian bergerak dan tiada pemasangan khas


5. Penemuan produk abad ke 21 yang menggunakan teknologi USA






nih laa bendanyer....



bukti bill elektrik 




Cara C - Result Dipasang...






haaa rasa nk tau lebih lanjut 

tekan link nih


tak pon gi usha kt Facebook Fan Page dia...

( Onwer dia badan mcm aku jgn korang kata tuh aku )





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...