Followers

Wednesday, September 3, 2014

Perempuan Istihar Murtad Terang2 DI Facebook


Assalamualaikum...
disini keranda nk share ngan korang ape yang keranda nampak laaa kt timeline facebook ..
masa duk tgk2 timeline ( almaklum waktu time bosan )
ada laa hamba Allah nih share duk kata minah nih sesat...
aku pon apa lagi duk tekan laa.
skali ada terpampar profile facebook nama Islam..
pakai tudng..
tapi ada satu status upload gambar perempuan islam pakai tudung duk lam gereja ..
doa stail orang kristian..

aku duk laa usha2 lagi nk tau btl ke..
ke dia saja duk kasik info benda nih jadik tempat len..
bace status dia.. siap mengaku dia anut agama baru..
krislam...
bagi aku benda nih berat..
ia boleh sesatkan orng..
satu guna nama ISLAM dalam agama baru dia tuh..
dah sah2 sesat..
dua cara dia berpakaian serta duduk lam gereja tuh dah tak btl dah bagi aku..

aku tkt benda nih melarat..
ramai pulak terpengaruh...
MURTAD BERAMAI2..
aku bukan USTAZ bukan ahli ulama..
tapi aku rasa pihak berkuasa kena ambik tindakan..
sekiranya benda nih btl..
jgn biarkan agama ISLAM dipermain2kan..






Sunday, August 31, 2014

Facebook Noob


assalamualikum....
aku duk laa belek2 lam facebook....
tertibe baru nampak lam mesej ada satu folder len ( folder others )
aku pon click laa...
rupa rupanya berlambak mesej dari tahun batu ada kt situ tak pernah
aku bukak...

ada satu mesej yang menarik perhatian aku...

mesej suh aku review lam blog aku...
giler dah bertahun baru aku bukak...
wakaka sorry bebanyak pada yang anto..
heheheh....
aku nih noob skit bab2 facebook nih...
mesej pon jarang2 lam facebook..
aku guna facebook nk share info..
carik benda2 lawak..
ngan tukar note ngan bebudak kelas ( time blaja )
soo aku noob skit laa bab2 facebook nih...
so aku tekan laa link dia kasik..
lagu dia agak best gak..
aku nk gak download tapi tak jumpa...
atau aku nih masih ketegori noob IT tak tau laa kan..
hehehe...

bagi kome yang nk try layan lagu nih... 
sila tekan link kt bawah..

bebudak band nih aku skali lagi mintak ampun dan maaf andai kata dah bertahun
kome mesej aku baru bukak..
aku jarang kot update blog..
if ada benda aku rasa rajin nk update baru aku update..
dan aku ucapkan tahniah lagu best gak..
indie2..hehehe..
aku tak tau ape jadik kt kome skang...
kalau berjaya syabas..
kalau masih underground sila jgn putus asa..
kalau dah terkubur pon tak pk at least you all tried ur best...
akhir kata good luck...

PS : lenkali wall post..hehehehe

Thursday, July 17, 2014

Kiki Lala



Assalamualaikum.... Rasanya satu Malaysia dah tau dah sape kiki nih..
dari amatan aku si kiki ni seorang business person yang jalankan business clothing..
kira ada butik laa gitu2...
tak tau ler betul ke tak..





So sekalung tahnia aku ucapkan ke pihak kiki sebab dapat iklan free bukan saja dari aku..
malah aku percaya berlambak blogger2 len yang iklankan muka beliau ...
disebabkan tindakan beliau yang menyerang sorang uncle ni sebab langgar keta beliau..
dah jadik viral dah ...

so sebagai pelajar jurusan ENTREPRENUERSHIP...
aku nampak kt sini ada beberapa kesan akibat tindakan beliau terhadap business beliau..

memula reputasi beliau laa..
dah kompom2 dah tercalar...
korang bayangkan kalau client @ prospect dtg untuk beli produk dia...
no satu bila pandang..
(eh bukan hang awek steering lock ke??)
 dua  agak sukar bagi masyarakat untuk berusan dengan pemilik syarikat
yang ada sejarah hitam ...
dalam kes ni gi hentam keta org asbab keta dia calar skit jer..
orang mula lihat dia sebagai seorang yang panas baran..
tidak bersikap professional...
dan anggap dia nih mampu ke untuk deliver sesuatu produk dengan baik..
so ramai akan elakan diri untuk berurusan dengan dia..
bagi pendapat aku...

ada beberapa sebab dia buat mcmtuh..

(nih bukan nk backup)
1.dia memang jenis panas baran...
2.mungkin sebab tekanan kerja ( business memang tekanan walaupon ko jual rojak tepi jalan)
3.terlalu syang kt keta dia ( keta baru syang laa tuh tak habis2 kecoh no plat dia tuh)
4.sejarah lampau penah kena langgar pastuh orang tuh lari tak bayar ganti rugi..
5.masalah peribadi lepas kt orang biler ada point..

pada aku manusia tak pernah lari dari kesilapan..
kita bukan perfect...
so belajar laa dari kesilapan..
bagi aku kita patut maafkan jeler si kiki ni..
lagippon dia dah mohon maaf secara terbuka dah pon..
ini pengajaran bagi pihak beliau
dan phk kita semua...
buang yang keruh ambik yang baik..
mula kosong2..
ape2 pon aku tabik spring kt uncle cina tuh..
atas sikap dia yang tak tergopoh gapah ambik tindakan..
sabar..serta mudah maafkan orang....

ape2 pon korang layan laa meme buatan rakyat Malaysia nih kt bawah...

ingat sedia kan steering lock untuk waktu kecemasan...
mana tau kot2 korang lak yang langgar CDM 25 nih masa akan datang....










Wednesday, July 2, 2014

Kucing....


kucing....ada ape dengan kucing...

for certain people ... kucing adalah satu makluk yang menyusahkan...
kucing satu haiwan yang amat ditakuti.....
kucing haiwan yang tak ada perasaan.....
kucing haiwan yang pengotor.....
TETAPI....
ramai yang anggap kucing adalah sebahagian daripada keluarga...

SEBAB???

kucing sebenarya haiwan yang bijak...
yang sentiasa dahagakan tumpuan....
yang slalu henda disayangi...
yang sifatnya amat lembut...
tahu bagaimana membezakan tuanya....

tetapi malang kerana ...
terdapat segelintir golongan kt luar sana yang tidak menangap haiwan nih sedemikian..

kenkadang kita tgk kucing disepak...
terajang..
siram dengan air...
tambah2 kucing yang duduk kt kedai mamak...
dibiarkan.. berpanas berhujan....penuh dengan kudis....
tak siapa hiraukan....
this is not should be happen in Malaysia guys...

biasa org akan kata : alaa standard laa kucing liar...

tahukah anda sebenarnya kebanyakan kucing jalanan adalah 
asalnya kucing yang dibuang oleh onwer2 asbab tak mahu lagi membela...
ataupon hanya mahu kucing2 yang cantik sahaja untuk dibela..

jgn terkejut sebab aku dan member2 aku penah bela kucing buang nih...
bukan baka calang2 ada yang dari baka bangle yang dibuang..

this is tango...
onwer asal : tak diketahui...
tempat dikutip : jumpa kt kedai apek tepi kptm kl...
baka asal : bangle kalau tak silap...
owner baru : akasha D Nero budak paling pailang kos computer...


tak ramai antara kita ada kesedaran untuk adopt alleycat  nih..
tak mampu nk adopt pon at least give them some love...
bagi makan ke.. dan sygkan depa...
bukan sepak terajang depa bila jumpa..
yang depa mahukan cuma kasih syg dari kita..
bukan mahu lebih..
cuma itu yang kucing2 nih mahukan..

aku kt umah family aku setakat nih ada 5 ekor kucing yang duduk dalam rumah..
2 luar rumah..
sebab ape aku kata luar rumah..
yang dua lagi tuh memang lahir2 mak dia men dtg jer umah aku ...
sebab mak ngan ayah aku nih pantang nampak kucing duk mai depan umah..
kang dibagi laa makan..
sebb depa nih tak pernah depegang manusia soo agak liar skit laaa
takut giler kot kt org soo tuh yang menetap luar umah jer...

yang 5 ekor lak ..
3 orang kasik atas kes overcat limit kt umah...
that is tom....tam....and lisa*tak sampai lagi seminggu si lisa nih..


nama : tom...
umur : tak diketahui..
perangai buruk : sentiasa lapar tak kira masa walaupon baru jer makan..
hobi : tido merata2 tempat...asal dan dia tidoo..
benda paling benci : makan makanan kucing jenama frieskis...(tak sentuh bai)
Makanan kegemaran : makanan lembik jenama whiskes...*pantang nampak..


nama : tam ( yang hitam tuh...abaikan sebelah dia )
umur : sebaya tom sebab depa adik beradik...
pergai buruk : balik makan pastuh kuar  balik...*sebab tuh aku tak byk pic dia...
benda paling benci : org pegang perut dia...*kompom kena cakar...
benda paling suka : makanan dia penuh lam mangkuk...*lau sikit mekak suh tambah..


Nama : lisa@hitam the second ( sebab dia tetap hitam )
status : janda anak satu...
makanan kegemaran : tidak diketahui sebab baru seminggu duk umah aku..
perangai buruk : eksen biler org panggil..

AND>....

ada dua ekor anak kucing yang adik aku adopt sebab org buang kt tadika 
tempat dia ngajar..


nama : putih n capang..
Umur : baru sebulan dua kot...
perangai buruk : suka memakak lam umah...
makanan kegemaran : makanan lembik untuk kitten jenama whiskes..
benda paling benci : kena kurung lam sangkar time org nk pi skolah..

yang kt luar umah tak dapat aku nk share gambar sebab aku nk dekat pon dah blah...
cuma mai biler nk kasik makn jer..
tuh pon duk usha2 line clear ke tak...
lau mai dekat skit jer... terus berambus...


oh yee jgn lupa like page aku wat


kt sini boleh tukar2 gambar...share2 pendapat...onwer2 kucing..
nak tukar2 kucing pon leh...(sapa2 nk letgo kucing ke...at least ada umah untuk adopt)

kk chow...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...