Followers

Saturday, January 30, 2016

5 Perkara yang dibenci penguna VAPE ( Bagi aku )

Assalamualaikum...Disini aku cuma share apa yang aku rasa , pendapat aku sebagai salah seorang penghisap vape tegar(lantaklaa orang nk hina ke apa asal aku tak hisap dadah udah)






Pertama....Out of liquid or betry power...yup..this is the main common problem for vapers...selalunya benda nih jadi time tgh2 malam kedai vape tutup, out of power tuh slalu jadi time kt luar dimana keadaan anda berjauhan ngan plug untuk charge betry terdekat...berbeza ngan perokok liquid vape tak ada jual dimana2 kedai runcit mahupon 7eleven seperti mana yang sedia maklum buka 24 hours a day...








Kedua,...Dripper VS Subtank...kedua2 jenis tank ini mempunyai kelebihan dan kelemahan masing2...bagi penggemar asap berkepul2 macam asap lori ramai akan memilih dripper tank dimana liquid vape akan dituang direct keatas coil akan tetapi tidak mempunyai keupayaan untuk simpan liquid dalam kuantiti yang banyak..penguna tank jenis ini selalunya yang korang tgk duk slalu bukak tank titik2 lam tank tutup balik kemudian sambung hisap sambil buat muka toya a.k.a poyo ( gurau je) bagi aku kenkadang aku berbelah bagi mana satu jenis tank aku nk guna sebab ada masa aku rasa guna dripper beri aku lebih kepuasan untuk hisap tapi kalau memandu tak boleh guna sebab cukup bahaya nk drip and drive...







Ketiga...hilang deria rasa...ini adalah masalah bukan lidah jadi tak guna ke apa...cuma hilang deria rasa flavor bila hisap..selalu jadi bila vaper duk hisap flavor yang sama dalam tempoh masa yang panjang....agak tak best bila slalu kena time2 baru beli flavor tapi tak rasa apa time hisap duk rasa kosong je cuma asap jer berkepul2..ada byk gak bagi idea nk hilang masalah ni minum kopi atau tukar flavor fruitty kepada creamy untuk sementara waktu...minum kopi bagi aku tak bapa nk berkesan...tukar jenis flavor tuh aku buat...slalu menjadi...




Keempat...byk sgt kena belajar just sebab nk hisap benda alah nih je...yess vaping was not as easy as to smoke cigerette...yups...ramai yang ingat nk hisap vape kome (anda) cuma gi kedai vape beli mod dan flavor start to vape..korang kena blajar cara2 nk recoil (boleh bayar kt kedai tapi membazir setiap kali recoil rm5 ) kena belajar bapa watt nk guna...apa beza creamy ...bapa mg nic korang sesuai...mana jenis mod yang boleh guna dan jenis tank yang sesuai bagi diri sendri....yess this item was not cheap.... untuk anda start merokok apa yang anda perlu rm 20( aku bundarkan terus ) beli rokok dan start merokok...tapi nk start vape... mod kenkurang harga lam 100....betry rm 20 ....flavor rm 35 slalunyaa( ada flavor murah tapi tak kena ngan tekak aku)...


kelima...yess this one concern aku sgt...pandangan orang ramai terhadap vaping...yess slalu orang akan target vaper2 kunun2 vaping adalah sgt bahaya lebih bahaya dari merokok...dan bila aku nk vape kt luar cth kt kedai mamak ke apa aku kena cari tempat ceruk2 kt luar....hujung2 tepi longkang ke apa sebab nk jauh dari orang malas nk bertelagah sebab kang ada jeee mangkuk yang kata tolong jgn vape  kt sini ...tapi tidak kepada perokok yang bebas hisap okok lam kedai sambil hembus2 kt mana2 depa suka tanpa ada sesapa tegur..kenkadang yang tegur tuh adalah perokok sendri...aku tak paham apa yang dikatakan vape nih bahaya sedangkan tidak ada satu pon kajian yaang membuktikan vape nih bahaya sedangkan berlambak kajian yang jelas buktikan merokok tuh bahaya...yess i admit that i was an ex smoker... aku cuma start vape sebab cari altenative lagi baik dari smoking...ramai kata vape buat ramai underage ikut vape...sedangkan hisap rokok punya ramai underage tak dk sapa pulak nk bising...( aku dulu start hisap okok pon underage )....ada jugak kata hisap dadah letak lam liquid vape...yang nih aku tepuk tgn  apa nk hisap dadah lam vape punyer power sapa yang buat liquid tuh ...ntah mcmana dia dia masuk lab dia buat flavor pastuh susah payah masukan lam tank untuk hisap...padahal punya sng lagi nk hisap dadah guna rokok...jgn tyn mcmana google sendri kang ada kata aku ajar cara2 hisap dadah guna rokok kang....mentaliti orang kita benda viral semua bajet2 pro nk bang sana bang sini...belajar tak nk tau nk bang je...adesss...orait geng takat sini laa kot aku taip..sebab taip pon lama sgt tk update blog  habuk nih...kenkadang rindu gak nk share info2 ke apa...just for time being aku sibuk skit sambung blaja cari masa depan lebih cerah....liku hidup aku tak sama ngan orang lain...mungkin  biar lambat asal selamat tuh ada kt aku kot...member2 ramai dah berjaya aku lee duk kedek2 baca buku lagi dekat usia tua2 nih...sedih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...