Followers

Saturday, October 29, 2011

KEJUTAN BUDAYA BAGI SEORANG MAHASISWA/MAHASISWI YG BARU MASUK UNIVERSITI@KOLEJ..

assalamulaikum kepada anda semua....
huhuhuh harinih keranda nk story pasal ape yg keranda nampak...
huhuhuh...
kebanyakan penuntut mahasiswa / mahasiswi...
yg baru masuk sem satu nih..
kira baru first time mengecapi kebebasan dari konkongan keluarga..
huhuhuh

jadik tentu ramai yg akan merasai kejutan budaya...
huhuhuh

1.dari segi pemakaian...

lelaki...
dulu pakai biasa je..
paling kuat akan pakai jeans dan t shirt biasa ..
biler masuk u...
akan ditambah aksesori seperti...
rantai....
bengle..(gelang tangan)
subang pon ada.....
rambut akan mula distylekan...
sampai ada tahap berkaler2..
oren...biru....hijau...

perempuan...
yg pakai tudung ada yg sanggup bukak tudung..
baju dah makin singkat...
tak singkat makin ketat...
biler balik kampung...
mula cover2 depan mak ayah...
blik kampung pakai balik mcm gadis kampung...


2. merendek...a.k.a jalan2...

akan selalu overnight....
keluar malam bute2...
tak balik2...
pastuh kalo yg duk kl.
semua tempat akan nk gi...
dataran merdeka....
pavilion...
bukit bintang....
bukit ampang...
taman tasik titiwangsa(dating nyer pot)
dan jgn terkejut biler keranda ckp...
MULA BERJINAK2 KE KELAB MALAM!!!!!!!

3. berkasih kasihan...
ok2 caple tak salah...
(keranda pon caple gak)
tapi ape yg salah...
kebanyakan mula berpegan2 tgn...
pastuh belajar pegang2 bahu...
dan peluk2....
jgn terkejut jika ada yg sampai...
MELAKUKAN HUBUNGAN SEKS...

kenapa keranda bangkitkan hal ini???

ok2 tentu ramai diantara kita akan ckp mcmnih..
aku sem satu susah giler nk skor...
susah giler bai..
tapi sebenarnyer ape yg menyumbang kegagalan adalah yg diatas ini...

ramai yg lupa...
terlalu ingin sgt merasai kebebasan..
jadik sama2 ler kita fikir adakah keranda ckp nih btl atau pon salah...
keranda ckp berdasarkan ape yg keranda nampak..
kenkawan keranda buat..
ada yg biler nasihat melenting ngan mengatakan...

HAL AKU HAL AKU...
HAL KO HAL KO..
SOOO....
JGN KO NK SIBUK....


Sunday, October 23, 2011

kad jemputan perkahwinan versi cek(nih kt malaysia)



korang dah tgk kan kt atas...
bukan luar negeri..
tpi malaysia...
hahahah...lebih nk bangga teluk intan perak tuh...
ok2.
kad nih mak keranda yg dapat...
jemputan perkahwinan anak member dia..
sekali keranda tgk.
pergh giler kentang..
ingat cek mane dpat tadi..
hahahaha
nk tgk lagi scroll...


siap ada tandatgn.....
amaunt dah jadik tarikh...





tgk btl2 made in malaysia....


(ini belakang cek tuh......dah jadik peta ke lokasi kenduri...)

Thursday, October 13, 2011

Nenek DOTA



MONSTER KILL....

Hujan Duit Tengah jalan raya



Pihak berkuasa Holland berusaha mengosongkan trafik di atas jalan raya utama atas lebuhraya selepas Van Transit Tunai hilanfg kawalan apabila bertembung dengan motorsikal. Kejadian yang berlaku pada 10:15 am menyebabkan pintu belakang Van terbuka dan duit kertas 10, 20 dan 50 berterbangan di atas Lebuhraya seperti Hujan. Orang ramai berhenti dan membantu pihak polis untuk mengosongkan semua duit di atas Lebuhraya tersebut. Selepas hampir sejam, semua selesai dengan segelintir memberi balik duit tersebut dan selebihnya bawa pulang untuk kegunaan sendiri. lolz. Kalau admin jumpa pun admin bawa balik..:-))



Monday, October 10, 2011

Ape Yang Pempuan Nak Sebelum TERIMA JADIK CAPLE

assalamualaikum...
dah lama gak ler keranda tk citer pasal cintan cintun nih...
huhuhuh
almaklumler...
keranda bukan org yg suka bercintan cintun nih..
ok2 back to the topic...
ape yg selalunya perempuan nk sebelum terima lelaki jadik caple...



1. perwatakan lelaki tuh sendri....
huraian....
lelaki tuh mestilah ada ciri untuk memimpim pempuan tuh..
tak kan ko nk sakai2 perangai mcm antu pempuan nk terima...
perlu juga bersikap matang...
tak kira ler samada dari segi perbualan....
perwatakan....

2. perlu mengambil berat pasal pempuan tuh...
ok2 nih kebanyakan lelaki fail to do..
kebanyakan biler nk ayat pempuan asik2 ckp pasal cinta..
tak kenal pempuan tuh btl2 lagi...
korang pnh tk tyn pasal kisah silam dia...
latar belakang dia btl2...
ape dia suka ape dia tak suka...
ape yg dia minat buat...
pengalaman bercinta dia sebelum2 nih.
tak salah ambik tau..
kira wat CSI ler dulu sebelum mengayat...



3 . keberanian lelaki tuh...
ok2 kebanyakan ayat pempuan guna sms....
facebook...
chatting....
bukan face too face...
biler face to face kebanyakan diam jer...
korang kena berani ckp depan2.
yess eye contact tuh penting...
renung tepat ke mata target(pempuan)
masa nk mintak caple..
tunjukan serius anda nk caple ngan dia..
bukan main2 buat lawak bodo...



4. tunjukan anda boleh diharap ..
ok this is important....
tunjukan kt target tuh if anything happen to her...
your are the one that she can trust to..
tak kira ler kul 3 pagi ke...
korang tgh tido ke ape ke..
janji ape2 masalah dia..
korang leh bantu..
bukan sakat caple wat cukup syarat..


5. tunjukan betapa sygnya anda kt beliau..
ok ramai yg mungkin bungok atau buat2 bungok menda nih..
contoh lam pergaulan ngan others awek...
hehehe
jgn terlalu rapat.
cukup just as friend biasa..
jgn sampai target nampak..
yg anda pon layan beliau sama mcm awek2 yg len....
jgn nk manja2 ngan awek2 len..
make her as a special someone...
kalau boleh buat dia mcm tuan putri...
hanya dia jer yg leh dpat layanan kelas pertama dari anda..
heheheheh

6 . make sure anda boleh bagi nasihat berguna kt dia...
ok2...if kalau dia tanya pendapat korang...
(selalunyer jadik)
korang kena fikir jalan penyelesaian yg terbaik untuk dia..
bukan men2..
ambik tk hendah..
kalau boleh bagi yg terbaik...


7 . try untuk knl sapa kawan2 dia..
penting nih...
biler korang kenal ngan kawan2 dia..
secara gear automatik...
korang dah kira ada change dah  untuk dia terima korang.
korang nk tau asal..
if korang tyn dia nk ajak caple...
pempuan selalunye akan tyn pendapat kawan2 dia yg len..
kalau korang ok..
selalunyer kawan2 akan ckp mcmnih...
AKU RASA DIA TUH OK JE NK JADIK BALAK KO...
kira dah membantu kt situ...


8. jgn terlalu memberi hadiah pada target
ok2 pasal ape keranda ckp mcmnih...
korang akan diaggap cuma gunakan wang ringgit atau harta benda untuk ayat dia..



9. jangan nk usha awek2 len sekiranya target ada bersama anda...
nih byk jadik..
biler korang usha awek2 len semasa korang ngan dia..
perkara yg depa rasa adalah..
KO NIH BUAYA ...
serius....


10 . tunjukan keikhlasan..
jangan biar dia rasa korang nk caple ngan dia cuma pasal PARAS RUPA.
kalau boleh time dia tk make up atau lam keadaan serabai..
katakan pada dia.
AWAK NIH SENTIASA LAM KEADAAN CANTIK...
dia akan kata 
ELEH SAJE JE KAN CKP OWG CANTIK...
korang kena yakinkan dia yg korang rasa dia memang cantik tk kira waktu..
paling tidak pon guna ayat selamat nih..
OWG PUJI TAK CAYE....
KUTUK KANG MARAH LAK...

ok2 cukup lah keranda rasa sampai kt sini....
hehehe ape2 pon ingat satu je..
jgn lambat2 sgt nk ngayat..
takut nanti kena kebas lak..
hahahahahahahha...

Muzium Arnold Susah Nak Eja




Saturday, October 8, 2011

Kekejaman China (sup kucing)


assalamualaikum...
sepertimana yg korang tau...
keranda memang suka pada kucing...
berita kali nih keranda terkejut..
kt china ada makanan yg dinamakan sup kucing...

memang kejam cara penyediaanya...
kita kan tau..
kucing nih haiwan yg manja..
yg boleh kita buat tempat kita luahakan biler ada masalh...
kucing laa bagi keranda tempat keranda nk kongsi masalah.
nk peluk..
nk bwk tido..
tapi kalau dapat berita mcmnih sakit ati pon ada..
memang sakit giler hati.
rasa mcm nk bako je sape yg wat kucing tuh mcnnih..
sakit ati.
geram..
tak sanggup nk tgk...
tk percaya tgk kt bwh...
.

]


cukup laa dua gambar kt atas nih...
cukup kejam..
cukup nyampah.....
sakit ati sgt2..
korang pikir laa sdri...
adakah haiwan kesanyangan nabi layak dilakukan mcmnih...
korang fikir ler sendri...

Wednesday, October 5, 2011

Kucing dijual secara timbang?????


Citer pasal blog and follower...


Assalamualaikum....
harinih kerana nk citer pasal blog lak..
huhuhuh
korang yg bace pon mesti ada blog..
lam pemerhatian keranda ada beberapa jenis blog.
1.blog untuk mengutuk..
2.blog diary..
3.blog untuk kongsi benda2 menarik(nih jenis keranda punyer)
4.blog untuk menjual barang..

dan blog pon ada beza dia gak bergantung pada admin dia..
kalo lelaki..
- selalunyer simple je..
- rajin update...
tak serabut sgt...
- jarang berlagu2 bagai...
- cepat loading pasal tk byk widget..

pempuan lak..
- berbunga2...
- byk giler widget...
- byk berunsur diary...
- ramai giler follower...
- mesti ada lagu....
- gambar admin slalu ada...
- kadang2 tk rajin update..

hehheheheheh
jangan marah nih atas pemerhatian keranda je...

ok2..
untuk ambil hati para2 follower keranda..
nih keranda print screen blog kome semua..
n post kt sini..
kira mcm promote ler skit.
bagi yg kata..
KERANDA BLOG AKU TK DK PON...
jwpnnyer...
kome sorok link mcmne aku nk gi blog korang...

jadik rajin2 ler follow blog keranda.
insyallah...
akan keranda pampangkan muka korang next time.
heheheh.....
akhir kata enjoyyyy...









































































































































LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...